Advokatfirman

Kornhall

Medarbetare

Våra jurister

Här kan du läsa lite mer om oss som arbetar här.
Tveka inte att höra av dig om du har några frågor.

Eva Kornhall

Eva Kornhall

Advokat
förnamn@kornhall.eu

Eva började läsa juridik p g a ett stort socialt intresse efter att ha arbetat som behandlingsassistent och drivit storfosterhem. Efter studierna har hon dels arbetat som studievägledare på Juridicum i Uppsala där hon var med och “skapade” den nya juristutbildningen dels suttit ting vid Uppsala tingsrätt för att sedan börja på advokatbyrå i Uppsala.
För att kunna renodla de rättsområden som ligger henne varmast om hjärtat och för att kunna anställa duktiga engagerade medarbetare med intresse för humanjuridik valde hon 2010 att starta Advokatfirman Kornhall med främst kvinnliga medarbetare. Eva har stor erfarenhet av processande och arbetar främst med humanjuridik, familjerätt och då även ekonomisk familjerätt, brottmål, både som offentlig försvarare och målsägandebiträde men också med annan civilrätt varav stor del är hänförligt till så kallad ”hästjuridik” och frågor som rör småföretagare.Eva föreläser en del främst inom det familjerättsliga området till exempel för landstings- och socialtjänstpersonal avseende våld i nära relationer, anmälningsplikten vid oro för barn och ekonomiskt våld.Eva har medverkat som expert hos ROKS, i SVT:s Ponnyakuten, Tidningarna Hippson och Ridsport och anlitas såväl av myndigheter, föreningar, företag och privatpersoner.Eva är av Handelskammaren i Stockholm utbildad och diplomerad styrelseledamot.

Ida Kornhall

Advokat
förnamn@kornhall.eu

Ida tog sin examen vid Uppsala universitet 2016 och började därefter arbeta hos oss. Under utbildningen läste hon fördjupningskurser inom straff- och straffprocessrätt samt barnrätt.
Ida åtar sig uppdrag inom familjerätt, även ekonomisk familjerätt, brottmål, som målsägandebiträde, särskild företrädare för barn, offentlig och privat försvarare, och förvaltningsrätt, som offentligt biträde i mål om tvångsvård enligt LVU, LVM, LPT och LRV. Ida arbetar även med så kallad ”hästjuridik”. Hon är uppvuxen på gård med hästuppfödning och har tävlat i dressyr på nationell nivå som ponnyryttare och junior, och har således den särskilda kompetens som är nödvändig i den typen av tvister.

Kerstin Thor

Advokat
förnamn@kornhall.eu

Kerstin tog sin juristexamen vid Uppsala universitet 2014. Hon arbetade därefter på Förvaltningsrätten i Uppsala med bland annat mål enligt tvångslagstiftningarna för barn, missbrukare och psykiatrin samt även offentlig upphandling.
Liksom grundaren Eva engageras Kerstin av frågor som rör barns och kvinnors rättigheter och det var en av anledningarna till att hon sökte sig till Advokatfirman Kornhall där hon arbetat sedan 2016. Kerstin åtar sig uppdrag inom familjerätt, även ekonomisk familjerätt, brottmål, som målsägandebiträde, särskild företrädare för barn, offentlig och privat försvarare, och förvaltningsrätt, som offentligt biträde i mål om tvångsvård enligt LVU, LVM, LPT och LRV. På fritiden byts gärna kavajen mot oömma kläder och så mycket tid som möjligt spenderas i naturen och även i de egna grönsaksodlingarna. Hon spenderar gärna även tid med sina hundar som under arbetstid ofta är med på kontoret.

Våra fyrbenta medarbetare

Kontakta oss redan idag

Du kan kontakta oss antingen genom att ringa, skicka e-post eller i formuläret längre ner på sidan.

Då vi anlitar SvarDirekt går det att ringa mellan kl. 07.30 – 17.30.

Kontoret i Västerås

/

Kontoret i Uppsala
Skicka e-post
Rulla till toppen